Sekilas Lalu Part 1

Assalamualaikum

Tu diaa..last entry sebelum ni bulan Mac 2013..laa ni dah April 2014..mungkin blog ni hanya ada yearly update kot..jadi sekilas lalu apa yg berlaku dlm hidup aku lepas entry Mac tahun lepas..kalo ada yg baca balik entry tu..isteri aku disahkan mengandung anak sulong kami..doktor bagi due 29 Oktober

Mac : 

Wife disahkan mengandung anak sulong..excited nye Allah saje yg tau..tp dalam masa yg sama nervous gak..mampu tak nk jaga anak..mampu tak itu..mampu tak ini..keje time tu lak gaji tak laa sebesar mana..tp fleksibel waktu kerja nye..so boleh off lama sket teman dia kat Kedah yg tgh morning sickness..muntah2..takleh bau makanan..apatah lg masuk dapur..so time tu keluar laa skill culinary aku yg lama terpendam

April :

Bakal masuk projek baru kat tempat kerja..so siap sedia kan diri..masa tu tetap busy handle team bola MMU..tp dh jarang travel sbb hujung minggu balik ke Kedah..baby dalam kandungan dah sebulan..gi scan nmpk bentuk dia yg kecikkk sgt dlm perut mama dia..mula bukak buku cari nama..prepare nama utk lelaki dan perempuan..kalo laki nak letak Muhammad Faidh (yang melimpah-ruah)..kalo pompuan nk letak nama Nur Fadya Irdina (Pembela Maruah Kami)

Mei :

Projek baru bermula..keje dgn client US..so waktu keje kitorg jd tak normal..masuk keje kol 5 pagi..balik kol 1 tghr..buntang mata nak bgn kol 4 pastu drive gi opis..yg best nya tak jammed laa kn..wife dah tak muntah2 dah..cuma dia still takleh terima lauk2 berunsurkan santan..mula buat planning apa nk beli utk persediaan baby..list down barang je dulu

Jun :

Janji Allah tu benar..setiap anak ada rezeki nya sendiri..Alhamdulillah dapat dua offer keje..satu kat opis yg sama cuma jawatan yg dinaikkan..satu lg offer dari IBM Cyberjaya..IT Support..lepas bincang2 dgn wife, dgn manager..so aku terima offer IBM walaupun tau keje dh tak fleksibel macam dl..10 Jun tarikh aku masuk IBM Cyberjaya sbg seorang IT Support..syukur tak terkata..sbb gaji lebih baik dan menyenangkn hati menjelang kehadiran insan baru

Julai :

Menjalani hidup baru..tinggalkan padang..tinggalkan jersey..tinggalkan bola..masuk ke opis..hadap pc..handle issue user..masih tak percaya dh keje di IBM

Ogos :

Dah scan baby..nak pastikan jantina..tp doktor kata dia pemalu..tutup anunye..ikut papa dia laa kot pemalu..haha..tp doktor belek2 gak dr side kiri..kanan..doktor kata high possibility baby boy..sbb nmpk macam ada bebird..kena dtg lg utk kompemkn lagi kemudian

September : 

sekali lagi pergi scan..semakin jelas rupa baby..and doktor kompemkn baby boy..bgtau mak abah dan mertua..mak abah excited tak terkata..cucu sulong diorg..lelaki plak tu..kuat waris dia dr keluarga belah aku..kalo belah wife..dia cucu ketiga tp lelaki sulong..dan rezeki dtg lg..SLK merah aku pulangkan pada abah..sbb aku beli kereta baru..Perodua Alza je pun..tp dh syukur alhamdulillah

bersambung ke Part 2