Wordless Wednesday #13

 Assalamualaikum :)

"Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky."

MEX Highway

Taman Tasik Shah Alam

RRIM Sungai Buloh

Putra Perdana

MMU Cyberjaya

MMU Cyberjaya

Taman Tasik Cyberjaya

Uniknya Anak-anak Zaman Dulu



lepas wat entry Dulu Lain Sekarang Lain..aku rasa terpanggil utk kenalkn anak2 zaman sekarang benda2 yg mungkin diorg dh tak jumpa lg masa ni..lebih2 lg yg duduk kat bandar dan tak pernah jejak kaki ke kampung


1st pasal caplong..caplong nih sejenis senjata zaman purba yg diperbuat daripada buluh..terbahagi pada dua bahagian iaitu tmpt isi peluru ngan pencucuhnye..then pelurunya plak guna buah cenerai


natang ni namanya caplong/pistol buluh


ni buah cenerai utk peluru..kena berbirat nih


2nd lawan biji getah..ni salah satu lg mainan feveret sementara tunggu sekolah agama sesi pertama abes..duk belakang sekolah kutip biji getah pastu lawan..cara lawannye..dua bijik getah diletak di tengah2 tapak tangan..katakan yg kat tangan kanan aku nye..kat tangan kiri Ali nye..so dekatkn kedua2 tapak tangan dan tekan kuat2..make sure biji getah tu kena satu sama lain..mana yg pecah dulu dia laa kalah..simple kn?


ni biji getah..corak dia menarik


pastu guli..adik2 skang ni mmg knal guli..tp diorg beli wat hiasan akuarium..bagi ikan yg main..kalo dl time main guli ni..kalo tak terer jgn laa berani masuk bertarung..kalo tak selesai laa guli sekarung jawabnya..main guli ni byk cara nya..kalo main ramai2 leh main dlm bulatan..kalo main berdua je leh main tuju


syaratnya kena kuarkn guli dr bulatan :)

rasanya ni je buat masa nih..nnt2 aku post lg pasal permainan2 lain lak :D

credit gambar kepada pemilik asalnya :)



Menghitung Hari

hari makin lama makin dekat..kalo dl kata lama nye bertunang smpi setahun lebih..tup tup tinggal 24 hari je lg..buat masa ni persiapan alhamdulillah..cuma takut ada benda2 kecik terlepas pandang..kena buat list nih..tp dlm menanti hari..tugas tetap tugas..minggu ni akan ke Batu Pahat dan lepas tu akan ke Sabah plak (seminggu sebelum majlis)..balik dr Sabah terus bercuti panjang..3 minggu off..harap keje still berjalan walau aku cuti..moga dipermudahkn segala :)


*hati tak sabar tp dlm masa sama berdebar..cuak wo

Surprise~!!!..Terkejut Ke?

hehe..semalam akhirnya aku create event utk invite semua rakan2, cikgu2, staf2 yg aku knal..event apa?..Majlis Perkahwinan Firdaus dan Fadzillah..respond yg aku terima mostly terkejut.."cool giler fid..senyap2 tau2 nk kawin dh".."wah ko fid..dalam diam2 zasss jugak ye?"..lebih kurg gitu laa reaksi kwn2..sengaja aku tak hebahkn awal2..sbb benda nih kita merancang..kot ada aral melintang..tetiba tukar tarikh ke apa ke kn?..tp bila tinggal lg sebulan..aku rasa waktu yg sesuai sgt utk jemput mereka yg berkenaan

ramai yg tak caya sbb selama nih aku duk kat Cyberjaya..diorg just nmpk aku sibuk dgn bola sepak MMU..bz ngan bisnes yg kadang2 ok kadang2 tak..adakalanya bz ngan event2 ke sana sini..tak pernah lak diorg nmpk aku berkepit 16 jam sehari (8 jam lg selalunya aku tido)..takde lak diorg jumpa aku berdua tgk wayang terkini di Alamanda..kalo ada pun dgn si Aizal je laa..tup tup nak kawin dh..hehe..kat blog pun aku takde tulis sgt pasal si dia..bak kata Ustaz Don..pertunangan tak perlu dihebohkan :D

dh setahun setengah sbnrnya aku bertunang dgn pilihan hati..perkenalan pada 22 Feb 2001 alhamdulillah ke bab seterusnya..dh mcm2 kitorg hadap..terus terang kitorg pernah putus..agak lama gak laa..2 tahun..dan masing2 pernah mengenali org lain..tp kuasa Tuhan tu Maha Besar..kalo itu yg tertulis..maka itu laa yg terjadi..pertemuan semula memberi ruang utk kitorg mencuba sekali lg dan akhirnya..dgn restu kedua-dua keluarga..insyaAllah 2 Jun akan menjadi tarikh yg menyatukan kitorg

jadi kat sini aku nk jemput plak laa rakan2 blogger aku..kot ada yg berkesempatan..boleh laa singgah2 di majlis aku nnt..tarikh kat umah aku 3 Jun 2012 (Ahad)..harap korg2 semua dapat doakan yg terbaik utk aku dan pasangan pada majlis dan seterusnya insyaAllah




kad jemputan yg simple :D