Kisah Di Sebalik Tanjong Samudera Part 1

hari tuh ada plan oleh abg Kafy utk buat family day..dan dia ada bertanya mana tmpt yg best kat Melaka..aku just cadangkan A'Famosa Resort sbb pd aku tuh laa tmpt yg ok kat Melaka..so dia pun kata masuk dlm list dl..selepas beberapa ketika..mayb lepas bincang2 segala..aku dimaklumkan diorg dh decide tmpt..Tanjong Samudera, Tanjong Kling, Melaka (kampung aku nih)..dgr je nama tmpt tuh..aku terus teringat sebuah hotel besar di hujung kampung aku..betul2 dkt selekoh dan berhadapan dgn pantai

kebetulan Aidiladha aku balik gak ke kampung sbb atuk sorg2 je..so aku amik peluang utk survey tmpt yg dirancang tuh..rupanya aku silap..hotel yg di hujung kampung tuh nama nye lain..so aku jd ingin tahu..mana satu Tanjong Samudera?..aku pun terus laa merayap sepanjang pantai tuh smpi laa kat dpn mata aku terpacak sebuah kondo..tertera kat dpn kondo tuh "Tanjong Samudera"..kalo btol laa nih tmpt yg diorg nak stay..terdapat byk kisah di sebalik Tanjong Samudera nih

pemandangan dari atas Tanjong Samudera

tp aku rasa aku akan ceritakan kisahnye bila balik dr sana nnt..baru suspen :D

7 comments:

yyunie said...

Cantiknyee pemandangan . Huhuu . bestnyaa g sane ehh . Jgan lupa cerita yee . haha :)

- F i D - said...

haa..yunie tgk lawa..tatau citer di sebalik pembinaan tmpt tuh..apa asal usul tapak tmpt tuh..nnt fid citer lepas balik dr sana k? :p

EYQA ♥ said...

hok aloh, cuti2 kat melaka gak? hek hek. baik balik tdo rumah hang je :p

abe long said...

hohoohho...
lom penah sampai melaka lg...

whomyra said...

swimming pool die macam best je :)

micky eyqa said...

best je swimming pool dye?

azila raffie said...

hi fid,

agak² bile leh cite kisah kondo samudera ni ek? next CNY we all 1 family plan nk bercuti kesana..

ade gak cari² info 'tersorok' pasal kondo ni, tp x jumpa. huu!

harap² boleh share cite tuh sblm we all pegi... atleast boleh standby ape yg patut laa kan.. x gitu? heheh!

thanks in advance! =]