Lelaki Datang Bulan

pasti anda tertanya-tanya..ada ke lelaki yang datang bulan?..jawapannya ya..hampir semua lelaki akan menghadapi masalah datang bulan..selalunya kejadian ni berlarutan selama sebulan..time tuh nak tido malam takleh..nak baring tak boleh..kerap mengantuk di siang hari..tekak akan mengidam untuk makan dan minum..time tuh gak kaum lelaki akan menghabiskan lebih banyak duit dari biasa..kepada isteri2 dan gadis2 yang mempunyai boyfriend..bersiap sedia laa menghadapi fenomena ini..ada beberapa tips untuk menghadapi situasi ini dengan tenang:

1. jangan halang suami/boyfriend anda utk keluar pada waktu malam
2. lebih molek kalo anda bagi dia duit tiap kali dia nak keluar
3. jangan ajak mereka keluar tengok wayang lebih2 lagi pada waktu malam
4. jangan marah kalo diorang asyik tido siang je
5. buatkan air kalo mereka nak berjaga (utk isteri2)
6. offer utk teman diorg time kuar (kalo anda rajin)
 7. pesan pada kawan2 anda, jangan jemput apa2 kenduri, sebab suami/boyfriend anda mesti takkan pergi
 8. jangan tanya kenapa suami/boyfriend korang moody

nih antara beberapa tips menangani masalah dtg bulan lelaki nih..benda nih jadi sekali dlm 2 tahun..jadi yg paling penting sekali..jangan amik remote tv/astro untuk tukar ke channel lain..haha..Euro dah nak mula~!!!

No comments: