Cuti-Cuti Malaysia dan Hari Lahir

hari tuh aku sempat gi Cuti-Cuti Malaysia ngan Aizal, Kafy n Kak Era..walaupun bukan laa gi cuti-cuti sgt..teman Kafy hantar Kak Era balik Sungai Petani je sebenarnya..tp lepas tuh merayap laa jalan2 area situ..pastu gi Penang kejap..masuk Gurney Plaza..gi Feringgi..layan laksa Penang ngan air kelapa tepi laut..balik naik feri..malam gi makan mee udang terbaik kat Pulau Sayak..then makan char kuew teow lak kat area umah Moy kat Permatang Pauh..saje jalan2 tenangkan fikiran..haha

lepas dh sehari kat Sungai Petani..kitorg pindah lak destinasi ke Ipoh..duk umah Kafy satu malam..sempat gi tgk wayang citer Magika kat Ipoh Parade.."terbaik" wo wayang dia..haha..pastu makan kat area Green Town..adik Kafy si Raudah bwk lak tgk umah2 hantu katanya :p..esoknya plan nak balik naik ETS (Electric Train Service) dari Ipoh ke KL Sentral..ingat nk naik tren kol 2 tp tak sempat..naik laa tren kol 3..syok gak naik tren nih..org tak ramai..siap ada stewardess lg..haha..lama tak travel mcm nih..selalu gi sana sini pun ikut event ataupun keje..sekali sekala merayap sendiri layan gak

lama dh tak naik feri :D

pantai Feringgi

layan laksa penang ngan air kelapa tepi pantai

mee udang terbaik~!!

char kuew teow..tau2 dh abes je :p

stesen keretapi ipoh

menanti tren sampai

ETS ke KL Sentral

dan semalam hari lahir aku..walaupun aku duk sorg2..takde sambutan or hadiah..tp msg2 dan komen2 kat fb yang tak berhenti-henti masuk cukup utk buat aku hepi..siap aku kira lg..ada laa dlm 100+ org yg wish..terharu giler..thanx pada semua kawan2 aku sama ada geng2 MMU, mmbr2 sekolah, rakan2 blogger dan lain2 yang wish utk besday aku..sgt2 menghargai semua ucapan2 tuh..kalo ada yg aku tak reply tuh..mintak maap byk2..mungkin terlepas pandang..harap2 korg doakan aku yang terbaik utk umur baru nih..insyaAllah besday korg2 aku try tak lupa utk wish k?

rupanya kat Sungai Petani kuih cakoi tuh namanya PAK TONGKOL..haha

9 comments:

♥cutebabygirl♥ said...

lama x naik feri gak even sy org penang. huhu. rindu nak blk penangggg! :(

Ezao' Edogawa said...

wah mmg btl2 cuti ni. best sungguh. dah lama rasanya tak bercuti macam fid.

Bit Zamri said...

nak laksa + air kelapa itu! huhuh~

- F i D - said...

cutebabygirl: apa lg..pulanglah~!! :p

ezao: nih pun setelah sekian lama tak bercuti :D

bit zamri: nak?..kena gi feringgi laa :p

EYQA ♥ said...

makan jeee dea tao ;p

- F i D - said...

eyqa: haha..dh makanan dia best2..mkn je laa :D

syahkina_mynur said...

waa...sya suka laksa..hehe =)

- F i D - said...

syahkina: sedap wo laksa dia :p

chenta hearty said...

rindu nk makan mee udang...=)