17 Ogos 2010

hari nih besday Kafy Shah atau kitorg panggil dia Mat Yudin..so semalam Kak Era suh kitorg pikir mana nak bawak dia gi makan (bukan surprise party)..dalam masa yg sama Kak Era nak surprise kn dia dgn membeli kek Chocolate Indulgance kat Alamanda..time tuh aku kat Dengkil bila dapat msg dr Kak Era mana nak simpan kek..aku suh dia tumpang umah mmbr dia yg ada fridge..so ingat settle dh

tp bila aku balik dr Dengkil..Aizal citer Kak Era call dia ngadu yg surprise pasal kek tuh tak jd sbb Mat Yudin nampak sblm sempat dia hantar kek tuh ke rumah mmbr dia..haha..ptg tuh kami gi bazar Ramadhan Putrajaya..pusing punya pusing..masih lg aku membeli kuew teow goreng..tatau laa apa yg special sgt tp mmg tekak aku nk mkn tuh je..berbuka kat terminal sambil diskusi nak gi makan mana mlm nnt

pikir punya pikir last2 aku teringat Tasik Idaman..lama dh tak gi makan kat sana..so bgtau kat Kak Era dia pun ok je..so decide laa nk gi around kol 11 malam..tp bila balik bilik aku terlelap dalam kedinginan cuaca (ptg tuh hujan lebat kaw2 nye)..tiba2 terjaga kol 11 lebih bila Aizal kejut.."Fid, Kak Era suh gi SK kejut Yudin..dia tido tak bgn2"..pulak dh..mcm nih ke besday boy?..aku rasa dia takut kitorg nak pedajal dia laa..so aku bgn laa slow2 gi mandi segala sblm gi umah Yudin

bila dh kejut Yudin..dh amik Kak Era..aku terus take over tugas memandu menuju ke Tasik Idaman..smpi je sana tgk org tak ramai..so terus laa kitorg order..nak tau apa menu kitorg hari tuh?.."Tom Yam Campur, Daging Goreng Kunyit, Telur Bistik, Sotong Goreng Tepung, Kangkung Belacan ngan Ikan Kembung Bakar"..rezeki murah mlm td..kenyang yg amat dgn lauk2 yg mmg tak mengecewakan..tq Kak Era payung kitorg melantak smpi kenyang

kek yg Kak Era try wat surprise tuh

sesi suap menyuap

aku yg last sekali abes sbb meratah isi tom yam

bila perut kenyang..hati pun senang

gerak dr Tasik Idaman lebih kurg kol 2 pagi..terus lak ke Azwath utk tgk bola Man Utd vs Newcastle (aku penyokong Barcelona ok)..last2 kol 5.45 pg br jejak ke bilik..pg kelas kol 9 smpi 1 tghr..nasib baik aku tak ponteng n gagahkn gak mata walaupun baper kali tersenggut dlm kelas

dan skang dh nak berbuka..aku ngan Aizal nak gi cari sesuap nasi tp tatau lg kat mana..owh lupa nk bgtau..Alhamdulillah "kaki" aku dah sembuh..nnt aku post kat entry seterusnya :D

2 comments:

izzat said...

fid.. tasik idaman tu dkt mane eh? sdap x mkanan dkt sane?

- F i D - said...

kat bangi lama2..dkt dgn jenderam hilir..setakat nih makanan dia mmg tak mengecewakan..sedap :D