14 Ramadhan; Malas

sahur td HB2 tak bukak plak..so nak tanak gi laa sahur kat Port Aroma..ramai yg tader sbb balik kampung..smpi je kat Port Aroma..tak tunggu keta satu lg smpi..terus je order..dh lapar nih..aku order nasi goreng Thai..then bila Alvin n Izzah smpi..diorg plak order

makanan sampai kitorg pun makan laa..sambil2 tuh tgk match Sevilla lwn Sporting(bukan Sporting Lisbon) utk Spanish La Liga..then ntah mcm mana terkeluar dr mulut Alvin pasal the Dark Knight..dia kata sbb dia gelap..so leh digelar the Dark Knight..dan dgn selambe nye aku pun kata "the Dark Knight ke the Duck Knight?"..pastuh gelak ramai2..Rina leh plak tambah.."leh jadi maskot ice hockey-the Mighty Duck"..lagi laa gelak..haha..Azad tambah lagi.."ke Dedak Knight?"..lol

adakah ini yg dimaksudkan oleh Alvin?

then balik bilik men card 3 org je..hari nih luck mula menampakkan diri..yg paling byk kalah adalah Azad..diulangi Azad a.k.a Pak Mat..tgh2 men Alvin tanya aku satu soalan.."Fid,kalo jantung aku kat sini apa ko buat?(sambil menggerakkan otot lengan dia..konon mcm denyutan jantung laa)"..dgn spontan aku menjawab "tikam"..then dia kata dia dh agak dah..just nak test je..tp setiap jawapan aku ada penjelasan logik.."aku tikam kalo jantung ko kat situ..sbb ko bukan manusia tp alien..intruder"..haha..dia still tak puas hati..katanye napa nak tikam,bukan dia wat apa pun kalo dia alien..tp kita tatau kan apa akan jadi..lebih baik mencegah dr menunggu..haha

then dia tunjuk plak kaki dia yg injured time futsal..ada bengkak kat kaki dia..soalan dia berbunyi "agak2 apa nih ek?(sambil menunjukkan bengkak yg tak hilang2)"..sekali lg dgn selamber aku menjawab "ketumbuhan"..hahaha..dan still aku ada penjelasan utk jawapan tuh.. kalo dah tau bengkak tak surut,sakit..gi laa hospital suh doktor check..jgn wat2 cam tak sakit.. haha

pastuh balik bilik nak tido..diorg ajak men cs jap..men laa jap..then tido dgn lenanya..ptg tak turun buka..malas n economoney..aku berbuka sekadar air kacang soya yg kotak besar tuh..abes sekotak aku minum..then br turun lepak bilik Azad..esok2 harap lg ok dr hari nih..still rasa nak sgt balik Melaka..huhu

2 comments:

Dr.LovE said...

ye la tu fid.. kau mana ada suruh jumpa doktor.. kau kata tumor kaki.. nanti kena potong kaki.. kejal tul.. haiiihhhh..

- F i D - said...

mmg tak ckp kat ko..tp tuh laa penjelasan aku kat sini..kat blog nih..haha