4 Ramadhan

utk 4 Ramadhan nih..aku wat single post sbb byk btol yg jadi hari nih..mula dari sahur..pagi td kuar ramai sket..8 org semuanye..aku,Azzad,Alvin,Satwin,Mimie,Izzah, Idang ngan Rin..mcm biasa gi makan kat Port Aroma lagi..masa nak gerak gi sana..Alvin,Satwin ngan Rin satu keta..laju je diorg gerak..tinggal laa yg lain naik SLK aku yg kecik nih..Azzad call Satwin suh Alvin tunggu nak pindah sorg ke keta dia..kitorg pun kuar..nak dekat ngan Street Mall..nampak keta Alvin patah balik ke arah MMU..aku pikir apasal diorg tak tunggu je tepi jalan :p lepas Idang pindah masuk keta Alvin..baru kitorg terus ke Port Aroma

smpi kat Port Aroma..kitorg pun order laa..jam masa tuh dah kol 4.35 am..lepas order duk laa borak2..borak nyer borak tgk jam dah kol 5.10 am..makanan tak smpi lg nih..imsak kol 5.34 am.. masing2 dh risau sempat ke tak nak sahur nih..akhirnya kol 5.15 am makanan pun smpi..terus semua ngadap makanan masing2 tanpa bersuara..abes makan br dgr balik suara diorg..haha..then gerak balik MMU

lepas Subuh aku tido..then kol 12.30 Wan call aku.."Fid..gi kelas kol 1 nih tak?"..dgn laju nyer aku jawab "pegi2"..then terus mandi,siap2..aku pun gi laa kelas tutor kat CR1027..smpi kelas kosong je..then Wan call balik "ko kat mana?"..aku bgtau laa depan kelas tp takde org..then dia ckp "cancel laa kot..tadi aku tgk MMLS ada announcement kelas cancel..tapi tak tgk group mana"..dalam hati aku panas je..kuang ajo nye mmbr..tp lepas tuh ada kelas plak kol 3-4 kat XR..sementara tuh lepak ngan budak SRM kat depan library..diorg ada AGM kol 5.30 pm

ptg tuh tak gi bazar sbb hari hujan..lagipun ada AGM dan makan free..so gi laa kan..then Ikhwan suh aku tolong amik gambar AGM diorg..aku ok je..AGM SRM antara yg paling best aku pernah gi..sebab lawak giler..aku duk ngan Alvin,Topet (Tuan Mohd Taufik)..gelak je keje kitorg..takleh blah bila mc ckp "skrg saya ingin menjemput saudara Badruz utk memberikan ucapan terakhirnya"..haha..mmg gelak laa kan..mcm nak tinggalkan dunia plak bunyiknye..then ada lagi satu.."utk cabutan bertuah..sila rujuk 2 nombor terakhir pada buku program anda"..tp kat buku tuh mmg ada 2 je nombor..sekali lagi dewan diselubungi gelak tawa..pastuh time En Omar cabut nombor..lepas cabut..pemenang dh turun ke depan..En Omar duduk tak bagi hadiah..terpinga-pinga budak tuh..haha

abes je AGM..kuar laa nak amik makanan free..tgk Alvin dh siap amik dah..so dgn yakinnye gi laa ke HB3 nak makan kat sana..bila kuar dr keta..nak amik makanan kat seat belakang..aku tgk ada nasi tomato n kuah yg mcm kari tuh..tanya laa Alvin..mana sambal ayam nye?..rupanya dia lupa nak amik..atau lebih tepat..dia tatau pun adanye lauk tuh..haha..so makan je laa nasi tomato dgn lauk yg ada.."sedap" gak mkn camtuh..n of course aku ber"terima kasih" laa kat Alvin..kalo dia amik sambal ayam tuh..maybe aku tak dpt makan nasi tomato yg se"sedap" tuh..haha

malam plak ada training hoki..dah call FMD cakap nak extend masa utk lampu court..diorg suh call En Faizal Sood..so aku mintak tolong laa kat Chap utk call En Faizal..then Chap kata dah, En Faizal kata ok..tp bila kitorg turun court..tak jugak on lampu..kotak suis pun dh takde..call Chap sekali lagi..pastuh Chap call balik bgtau "FMD kata court under maintenance"..apa ke lakhanat nye..napa tak bgtau masa kitorg call diorg td..napa perlu suh call En Faizal dulu?..masing2 hati dh panas..budak2 dh turun plak..so kitorg decide nak training dlm gelap tuh jugak..thanx pada korg yg turun td..walau lampu tak on..still sanggup nak training..hopefully next week dh ok..nak training nih~!!

panjang plak post kali nih..haha..k laa..nak tido nih..kol 4 nak gi sahur..gud nyte~!!

5 comments:

izzahmeor said...

hmmm..

mmg byk betol benda happened 4 Ramadhan...:P

Ezzudden said...

thanx fid dtg agm srm...
aku pon tak sangka agm tuh jadik mcmtuh..
agm nih paling klakar ar aku rase....hehe
thanx again support kitorg..

p.s teringin nk join korg gi port aroma itu..tp entah la biler..

- F i D - said...

sori laa den..pasnih tak gi sana dh..hahaha

Ezzudden said...

oh ek...
tak kisah la tak gi sane ke ape..sahur nk join korg gak..asyik sahur kt bilik je..bosan gak..hehe

- F i D - said...

tader hal..nnt nak turun sahur aku roger ko..jgn ko yg tak bgn dh laa yer?