26 Ramadhan; Sahur Yang Hampeh

pagi tadi last laa nak sahur ramai..so geng2 hoki plan nak makan port best sket..aku mencadangkan D'Limau Nipis..tp ada yg kata mahal sana..then ada yg suggest gi Village View..aku ada pengalaman tak best kat sana..cashier dia kuang ajar..pelayan dia muka ketat giler..makanan sana lagi mahal kot dr D'Limau Nipis..tp utk memenuhi kehendak member2..aku turutkan jugak laa

so kol 3.45 gerak laa dr MMU..merentas Putrajaya, Serdang sebelum tiba ke destinasi..tak dinafikan..pemandangan kat Village View mmg cantik..hingga mampu menipu pelanggan2 yg hadir ke sana..so kitorg pun order laa makanan masing..ada yg order tom yam laa,telur bungkus laa..masak merah campur laa..ikut selera masing2..dgn harapan berpuas hati sbb kedai cam gempak

tp segala harapan tuh cam luluh tiba2..nasi putih yg dihantar mungkin sekadar sesuap dua..telur bungkus yg bernilai RM5 lg kecik dr tapak tangan..apa benda nih?..so Alvin order laa nasi tambah.."nasi habis laa bang"..wat the heck..kalo abes leh tak bgtau masa smpi td?..bukan wat customer mcm nih..nasi tinggal sket..so bahagi2 kepada berapa org yg ada..bangang apa kedai camnih..aku dh agak akan jadi..arghh..napa tak gi D'Limau Nipis..so nak tanak makan je laa..nak sedapkan hati kitorg..diorg bagi laa fries satu..free katanye

tiba time nak bayar plak..dia terus mintak RM85.90..total semua..takleh bayar asing2..so aku laa yg tukang kirakan utk sorg2..aku dh tolak semua satu2..hingga last sekali..lepas bayar yg aku nyer sendiri..still ada RM4.10 lagi..then dia kata telur bungkus ada 4 td..aku tgk kat meja makan ada 3..tp sbbkan malas nak ckp apa..bayar gak laa..walaupun tak ikhlas..kalo gini laa cara korg berniaga..mmg aku doakan laa tak kekal lama bisnes ko

hati dah panas ngan kejadian td..balik singgah Petronas beli Lipton Green Tea..baru sejuk sket badan..then rasa cam nak membunuh org je..terus suh Azad on Counter Strike 1.6 bila smpi bilik nnt..smpi je MMU takde tunggu2, takde singgah bilik diorg lagi..terus naik bilik, on CS..perang~!!!..as usual..my playing style is lone ranger..gi masuk sarang musuh sorg2..haha

hari nih ramai dah balik..haih..sebulan lepak ngan korg..sahur sama, berbuka sama, gi bazar sama..thanx laa pada yg sudi lepak ngan aku..harap2 lepas nih kita leh kekal lepak mcm nih..lepas training hoki kita leh gi dinner kat D'Limau Nipis ramai2..hehe..so sempena Aidilfitri yang bakal menjelang nih..10 jari aku susun memohon maaf dari hujung rambut(botak je) hingga ke hujung kaki saiz 10 nih..segala terkasar bahasa, gurauan dan tindakan yang terlampau harap dimaafkan..aku tau aku selalu kenakan org..tp tuh semua sekadar gurauan je..hinggakan statement dr Rina.."dalam ramai2 nih..takde org kenakan Fid..tp dia asyik kenakan org lain je"..Alvin plak yang menyahut.."Alvin ada je kenakan Fid"..hahaha....what? ulang balik Alvin?.. pastuh br dia sambung ayat.."tapi tak pernah jadi"..haha

Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir dan Batin..kepada yang memandu pulang..bawak keta leklok..doakan keselamatan bersama..aku balik Cyber 4 or 5 hari raya..so kalo nak jemput dtg raya bgtau laa ye?..hehe..semoga bertemu lagi

2 comments:

reena said...

hurmph yeah kedai cmnih mmg ptut tutup je..i pon pnah kena..i mkn kt pelita

- F i D - said...

btol2..wat kedai besar2..mcm hebat sekadar nak cekik darah..makanan cam hampeh..tp harga nak up