5 Ramadhan

5 ramadhan..sahur tuh ngan geng2 biasa..gerak gi McD kar Seri Kembangan..layankan si adik nak mkn eskrim McD..so smpi sana beratur laa nak order..nih yg tak berapa gemar makan kat fast food nih..dia guna sistem bayar duit TERLEBIH DAHULU..br leh duk makan..haha..aku order Spicy Chicken McDeluxe je..then kitorg pun makan laa..sambil tuh adik cuba meneka sapa yg paling jahat dalam geng2 kitorg..teka punya teka..still alvin gak dpt ranking first..walaupun sbnrnya ada ORANG lain yang lagi layak..haha..(hari tuh dia pura2 jd baik)

sambil2 tuh dpt laa story pasal Azad nih masa kat MMU Melaka caner..dari sumber yg boleh dipercayai..rupanya Azad masa kat Melaka baik sgt..tp kat sini pun dia 'baik' gak..pastuh ckp ngan pompuan pun segan2,cover2..haha..pelik plak aku dengar benda tuh..

ptg tuh aku gi bazar..selsema aku makin teruk plak..jumpa mmbr lama yg dh lama tak jumpa.. then round2 laa bazar..beli itu ini..suddenly Alvin call.."Fid ko kat mana?"..aku ckp laa aku kat bazar.."kunci keta aku tertinggal dlm keta laa Fid"..pastuh aku pun gelak..hahaha..aku suh dia beli makanan dulu..then br pikir apa nak wat..aku hantar brg2 ke keta..then tunggu Alvin yg kuar ngan Nora Danish tuh kat kedai pakcik Sirah a.k.a Laksa~!!!

then sekali lagi Alvin call..so aku bgtau laa dia aku kat mana.."aku dh settle beli nih..skang ko nak aku wat apa?..pecahkan tingkap keta ko?"..haha..dia kata ada spare key kat bilik..tp tatau letak kat ner..leh tahan gak laa dia nih kan..pastuh dia pun smpi kat tmpt aku berdiri..aku knalkan member aku kat dia..then start laa gelakkan Alvin yg makin lama makin hilang arah..haha

tak lama lepas tuh Azad pun smpi ngan rombongan dia plak..dia plak sambung gelakkan Alvin..pastuh dia call Rina..sbb Add ada ngan Rina..Alvin plak merajuk ngan Add..dia nak 'add' Add kat ym tp kena decline..haha..bila Rina ngan Add sampai bersama dua lagi kawan dia..Alvin pusing tempat lain pura2 merajuk..buruk giler org tua merajuk..haha..dapat lak berita Nora Danish n the geng yg dtg ngan Alvin td..balik ngan org lain..sbb takut lambat nak tunggu kunci keta Alvin kuar sendiri dr dlm keta..haha

at last kitorg decide..balik MMU dulu..berbuka,cari kunci keta then baru gi Putrajaya balik.. Alvin balik naik keta aku..so lepas berbuka dia ajak gi amik keta..tapi aku nak men UNO dulu seround yg pastinya lama..haha..abes je men UNO aku naik katil Azad..nak tido..tp sbnrnya tak pun..saje je nak nyakitkan hati Alvin..tp at last bawak jugak dia ke Putrajaya..nasib ada lg keta dia kat situ..pastuh balik semula ke MMU dan aku pun rehatkan mata jap

4 comments:

-z-ad- said...

time kaseh rina..
seb baek

- F i D - said...

haha..takut dia open citer tak elok ke?..nih mesti ko ada wat bukan2 masa kat melaka dulu nih kan?

Anonymous said...

alvin majuK? siyes no idea~!!!!
padanlaa die berpaling muke time add dtg~! hadeyh2 sorry gile alvin~
add decline sbb tak kenal pon id ym tu~ add biasenyeee mmg akan reject kaw2 kalo ade org tak dikenali 'add' add~(haih susah tol kalo name da same ni) ehee suh alvin 'add' add balik plsssssssss :D

-adD-

- F i D - said...

haha..add..no komen..tak dapek den nak nolong eh